Damlaya Damlaya Göl Olur Kompozisyon Örneği

22.05.2021
471
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Damlaya Damlaya Göl Olur Kompozisyon Örneği

Damlaya Damlaya Göl Olur Kompozisyon Örneği

Bazı şeyler bizlere küçük, az  gelebilir. Örneğin bir su damlası. Çoğu zaman fark bile etmeyiz. Lakin bu küçük damlalar zamanla birike birike su birikintilerine dönüşür. Hayatta da öyledir. Küçük dediğimiz, az dediğimiz birikimler birleşerek büyük birikimlerin temelini oluştururlar.

Günümüzde birikim yapmak çok önemlidir. Elimize geçen her parayı hemen harcamak yerine onu biriktirsek istediğimiz şeyleri daha rahat alırız. Ayrıca belli yatırımlar yapmak insanın ileride rahat bir yaşam sürmesi için önemlidir. Damlaya damlaya göl olur atasözü de atalarımızın birikimle ilgili geçmişteki deneyimlerinin bir ürünü olan sözdür. Peki insanlar neden birikim yapmaya gerek duyarlar? Bazı şeyler vardır onları biranda alamazsınız. Maaşınız yetmez. İnsanlar ev, araba, arazi vb. Maddi olarak değeri yüksek olan şeyleri almak için birikim yapar. Ya da ileride eğitim, sağlık gibi masraflarının karşılamak için birikim yaparlar.

O halde bizlerde şimdiden başlayarak kendimize bir kumbara edinip küçük küçük birikimler yapalım. Bu küçük birikimler büyüdükçe alacaklarımıza daha da yaklaşmış olacağınızı göreceksiniz.

Dostluk İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Adsız dedi ki:

    Oldu mu benim yorumum yüklenecek mi Google abi

  2. Adsız dedi ki:

    Çok yararlı bir şeymiş ya bu Google çok iyi