Saygı İle İlgili Hikaye Örneği

21.01.2021
877
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Saygı İle İlgili Hikaye Örneği

Bu yazımızda sizlere Saygı İle İlgili Hikaye Örneği yazacağız. Hikayeyi yazarken serim, düğüm ve çözüm bölümlerine uyulmuştur. Sizlerden ricamız ödevlerinizi yaparken hikayeyi olduğu gibi almak yerine kendinizden de bir şeyler katın hikayeye.

Saygılı Kemal

Kemal okula doğru gidiyordu. Bahar havasının o tertemiz havasını içine çekti. Yolun karşı kıyısındaki bakkalın hemen yanından geçerken arkadaşlarını gördü. Arkadaşlarının yanına gitti. Hüseyin çantasını kenara bırakmış, Ömer ise ayakta dikiliyordu. Merve de onları izleyip gülüyordu.

Kemal meraklı bir şekilde ne olduğunu sordu. Onlarda Kemal’e bugün başkanlık seçimi olacak okulda, hangimiz aday olalım onu tartışıyoruz dedi. Kemal onlara bakarak gülmeye başladı. Arkadaşları Kemal’in neden böyle güldüğünü bir türlü anlayamadılar. Merve daha fazla dayanamayıp sordu. Hayırdır neden gülüyorsun dedi. Kemal,  hadi Hüseyin ve Ömer neyse de sana kim oy verir diye dalga geçmeye başladı. Merve ise ağlayarak oradan uzaklaştı. Kemal çok pişman olmuştu söylediklerine. Arkadaşına karşı büyük bir saygısızlık yapmıştı. Peşinde gidip özür dilemeye kalksa da nafile Merve çoktan gitmişti. Kemal üzgün bir şekilde okula gitti. Olanları öğretmenine anlattı. Öğretmeni o an yaptığının yanlış olduğunu söyledi. Ama yaptığın bu yanlıştan rahatsız olman güzel bir şey dedi. Yaptığın saygısızlığı düzeltmek için Merve’ye yardım etmeye ne dersin dedi. Ben de hemen kolları sıvayıp, Merve’nin Başkan olması İçin çalıştım.

Seçimler bitince sonuçlar açıklandı. Hepimiz heyecanla beklemiştik. Ve kazanan Merve oldu. Merve konuşma yapmak İçin kürsüye geldiğinde çok heyecanlıydı. O da Kemal’e teşekkür etti. Daha sonra aralarındaki kırgınlık Kemal’in özür dilemesi ile bitti. Bu da Kemal İçin iyi bir ders olmuştu. Bir daha kimseye karşı her ne olursa olsun saygısızlık yapmayacaktı.

Dürüstlük Komposizyon

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.