Gerçek ve Hayal Ürünü İfade Örneği

10.09.2020
76
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Gerçek ve Hayal Ürünü İfade Örneği

Bu yazımızda Gerçek ve Hayal Ürünü İfade Örneği nedir örnekleri inceleyelim.

Gerçek ve hayal ürünü ifadeler örneklerine geçmeden önce isterseniz kısaca gerçek ifade, hayal ürünü ifade nedir ona bakalım. Gerçek ifadeler günlük hayatta karşılaşabileceğimiz, aklımıza ve mantığımıza aykırı olmayan ifadelerdir. Hayal ürünü ifadeler ise gerçekte olmayan, aklımıza ve mantığımıza aykırı ifadelerdir.

Gerçek ve Hayal Ürünü İfade Örnekleri

  • Eve gelince koltuğa oturdu. (Günlük hayatta karşılaşacağınız, aklımızda ve mantığımızı aykırı olmayan ifade barındırdığı için gerçek İfade kullanılmıştır.
  • Kapıyı kapattı ve yerine geçti. (Günlük hayatta karşılaşacağınız, aklımızda ve mantığımızı aykırı olmayan ifade barındırdığı için gerçek İfade kullanılmıştır.
  • Güneş bu sabah bize gülüyordu. ( gülmek insana ait bir özelliktir. Burada güneşin gülüyor olması hayal ürünüdür. Bu yüzden bu cümlede hayal ürünü ifade kullanılmıştır.)
  • Olacakları duyan Çınar ağacı, çok üzüldü. (Bu cümlede duymak ve üzülmek ifadeleri insana aittir. Çınar ağacının olacakları duyması ve üzülmesi hayal ürünü ifadedir.)Bu cümlede duymak, üzülmek ifadeleri insana aittir. Çınar ağacının olacakları duyması ve üzülmesi hayal ürünü ifadedir.
  • Rüzgar şarkı söylüyordu. (Şarkı söylemek insana ait bir özelliktir. Rüzgârın şarkı söylemesi mantıksızdır. Bu nedenle bu cümlede hayal ürünü ifade kullanılmıştır..Şarkı söylemek insana ait bir özelliktir. Rüzgârın şarkı söylemesi mantıksızdır. Bu nedenle bu cümlede hayal ürünü ifade kullanılmıştır.)
  • Köpek çocuğun yanına gelip arkadaş olalım mı dedi. ( Hayal Ürünü İfade)
  • Yıldızlar ve ay geceleri bana göz kırpar. ( Hayal Ürünü İfade)

Ek Fiil Örnekleri

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.